Natuursteen wordt veel toegepast

De term natuursteen staat voor duizenden soorten steen die over de hele wereld kunnen worden gevonden. Natuurstenen zijn vaak een resultaat van de ontwikkeling van de aarde. Dit is een zeer ingewikkeld natuurlijk proces waar wel tientallen zo niet honderden miljoenen jaren aan vooraf gaan.
Met name aardbevingen en vulkaan uitbarstingen hebben mee geholpen aan de ontwikkeling van de meeste natuurstenen. Deze natuurlijke verschijnselen zijn de grondslag voor de eigenschappen die de diverse soorten natuurstenen met zich mee brengen. Dit is tegelijkertijd de eigenschap wat elke natuursteen anders maakt: geen een steen is hetzelfde omdat er diverse geologische ontwikkelingen aan vooraf zijn gegaan. Desondanks zijn er een paar groepen te onderscheiden wanneer je praat over natuurstenen. De stenen die te onderscheiden zijn:

  • Graniet
  • Marmer
  • Leisteen
  • Kwartsiet

Bij deze soorten kunnen diverse projecten worden bedacht. Hieronder gaan we dieper op in, wat kunt u allemaal met natuursteen doen?

Vloeren van natuursteen

Natuurstenen hebben de eigenschap dat ze erg sterk zijn. Ze kunnen tevens ook tegen slijtage en daarom zijn ze uitermate geschikt voor het gebruik als vloer. Het mooie van een natuurstenen vloer is dat je door middel van natuursteen een bepaalde sfeer kunt creëren. De invulling hieraan kunt u uiteraard zelf geven. Natuursteen is over het algemeen zeer slijtvast. Ook blijft natuursteen stroef wanneer het goed afgewerkt en onderhouden wordt. Natuursteen kan verder in diverse kleuren, structuren, afmetingen en patronen worden gekocht, hiermee kunt u uw eigen unieke sfeer en invloed op uw huis inbrengen. Zo kunt u een klassieke sfeer creëren door middel van marker en kalksteen. Deze twee natuursteensoorten kunnen op vele manieren gecombineerd worden en zijn vooral terug te vinden in de meer klassiekere interieurs. Om een landelijk interieur mooier te maken adviseren we u een landelijke steen te nemen, met veel hout, gietijzeren meubels past leisteen in combinatie met kwartsiet perfect. De grijsgroene- en roesttinten van deze natuursteensoorten zorgen ervoor dat het landelijke karakter van uw interieur extra naar voren komen en geven de kamer een rustige en natuurlijke uitstraling. Wanneer u liever een romantische kamer wilt creëren raden we u aan om marmer te gebruiken. Dit in combinatie met kalksteen. Laat hierbij zachte tinten elkaar afwisselen. Wit, roze of geel zijn uitstekende kleuren voor een mooie romantische sfeer. Hebt u liever een oriëntale sfeer? Dan moet u een steen uit India of Brazilië nemen. Deze steent is perfect voor een kamer met een oriëntale tint. Kies hierbij voor de kleur rood, groen, grijsblauw of roze graniet. Of combinaties van deze kleuren, ze zorgen voor een mystieke sfeer en geven de kamer karakter. Verder leent natuursteen zich voor de stijlvolle interieurs. Vooral strak marmer is nauw verbonden met designers. Marmer vloeren zijn onder ander populair in luxe villa’s.

Natuurstenen voor uw trap

Al sinds de oudheid werden natuurstenen gebruikt voor het verfraaien van een trap. Tevens is dit erg functioneel. Doordat natuursteen een dempend effect heeft hoort u niet dat iemand de trap op komt, dit is een voordeel wanneer u wilt genieten van uw nachtrust in een druk huis!